• Посилання скопійовано

Комітет ВРУ з економрозвитку розглянув проєкт Держбюджету на 2022 рік

Комітет з питань економічного розвитку затвердив рекомендації до проєкту Закону «Про Державний бюджет України на 2022 рік»

Комітет ВРУ з економрозвитку розглянув проєкт Держбюджету на 2022 рік

Комітет з питань економічного розвитку на засіданні 30 вересня в режимі відеоконференції розглянув проект Закону «Про Державний бюджет України на 2022 рік» (№ 6000).

За результатами розгляду Комітет затвердив пропозиції, які просить врахувати при подальшому доопрацюванні зазначеного законопроекту. Зокрема, пропонується передбачити:

  • видатки за новою бюджетною програмою «Функціонування інституції з підтримки індустріальних парків» у сумі 10 000,0 тис. грн;
  • видатки за новою бюджетною програмою «Стимулювання розвитку індустріальних парків» у сумі 2 000 000,0 тис. грн;
  • видатки за новою бюджетною програмою «Будівництво об’єктів суміжної інфраструктури, необхідних для індустріальних парків та реалізації  інвестиційних проектів із значними інвестиціями» у сумі 2 000 000,0 тис. грн;
  • нову субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на створення інфраструктури індустріальних парків в обсязі 600 000,0 тис. грн.

Джерелом покриття таких видатків пропонується визначити за рахунок збільшення доходів на 1 800 000,0 тис. грн від податку на додану вартість з вироблених в Україні товарів (робіт, послуг) з урахуванням бюджетного відшкодування і на 2 810 000,0 тис. грн – податку на додану вартість з ввезених на митну територію України товарів.

Також Комітет пропонує збільшити на 1 000 000,0 тис. грн субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо підтримки територій, що зазнали негативного впливу внаслідок збройного конфлікту на сході України, визначивши її у розмірі 1 125 000,0 тис. грн.

Покрити такі видатки пропонується за рахунок зменшення на відповідну суму видатків на розвиток мережі та утримання автомобільних доріг загального користування державного значення.

Окрім того, члени Комітету підтримали пропозицію про виключення із проекту абзацу дев’ятого пункту третього Прикінцевих положень законопроекту.

Комітет направив пропозиції до законопроекту №6000 Комітету з питань бюджету.

***

Читайте також: Уряд ухвалив проєкт Держбюджету на 2022 рік: основні показники

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»