• Посилання скопійовано

Якою є ставка держмита при посвідченні договору оперативного лізингу майна?

Окремої ставки державного мита за нотаріальне посвідчення договору оперативного лізингу рухомого майна не встановлено

Якою є ставка держмита при посвідченні договору оперативного лізингу майна?

Південне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків інформує, що відповідно до ПКУпп. «а» пп. 14.1.97 ПКУоперативний лізинг (оренда) – операція юридичної чи фізичної особи (лізингодавця/орендодавця), за якою лізингодавець/орендодавець передає іншій особі (лізингоодержувачу/орендарю) основні засоби, придбані або виготовлені лізингодавцем/орендодавцем, на умовах інших, ніж ті, що передбачаються фінансовим лізингом.

Справляння державного мита в Україні регулюється Декретом Кабінету України від 21.01.1993 р. №7-93 «Про державне мито» із змінами і доповненнями (далі – Декрет №7-93).

Статтею 1 Декрету №7-93 встановлено, що платниками державного мита на території України є фізичні та юридичні особи за вчинення в їхніх інтересах дій та видачу документів, що мають юридичне значення, уповноваженими на те органами.

Перелік найменувань документів і дій, що сплачується державним митом наведено у ст. 2 Декрету №7-93, а розміри ставок державного мита – у ст. 3 Декрету №7-93.

При цьому, окремої ставки державного мита за нотаріальне посвідчення договору оперативного лізингу рухомого майна нормами Декрету №7-93 не встановлено.

Враховуючи те, що договір оперативного лізингу (оренди) рухомого майна, має майновий характер, то державне мито при його нотаріальному посвідченні справляється відповідно до пп. «д» п. 3 ст. 3 Декрету №7-93, як за посвідчення інших договорів, що підлягають оцінці, тобто 1 відс. суми договору, але не менше 1 неоподатковуваного мінімуму доходів громадян.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Центральне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»