• Посилання скопійовано

ВРУ ухвалила законопроєкт про адмінпроцедуру

За позицією Мінцифри, прийнятий ВРУ закон про адмінпроцедуру – наступний крок до сервісної держави та режиму «без паперів»‎

ВРУ ухвалила законопроєкт про адмінпроцедуру

Міністерство та Комітет цифрової трансформації України розповідає, що Закон про адмінпроцедуру – наступний крок до сервісної держави та режиму «без паперів»‎. Сьогодні Верховна Рада підтримала його, 291 депутат проголосував «за»‎. Це дасть змогу зробити обслуговування в усіх держорганах однаково зручним, доступним та людяним.

«Уже сьогодні українці, які хочуть зареєструвати народження дитини, не витрачають понад 10 днів на 11 зустрічей із різними держустановами, а можуть отримати всі необхідні послуги за 1 заявою за 15–20 хвилин. Батьки задоволені цією послугою на 100%. Завдяки цьому законопроєкту аналогічні комплексні послуги запроваджуватимуться і для інших життєвих подій»‎, – зазначила Заступниця Міністра цифрової трансформації Людмила Рабчинська.

Крім цього, завдяки новому Закону держоргани зобов’язані обґрунтовувати свої акти та не мають вимагати довідки та документи, якщо потрібна інформація про людину міститься в реєстрах. 

Продовжуємо наближати країну до стандартів країн ЄС, де діють уніфіковані правила адмінпроцедури.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Міністерство та Комітет цифрової трансформації України

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»