• Посилання скопійовано

Уряд вимагає від місцевих рад перелік недобудованого житла

15 грудня КМУ затвердив постанову №1327. Нею затверджено Порядок формування переліку об’єктів житлового будівництва, що не прийняті в експлуатацію. Інформація про такі об'єкти буде оприлюднюватися на сайтах держадміністрацій та може бути використана для захисту постраждалих інвесторів

Уряд вимагає від місцевих рад перелік недобудованого житла

КМУ постановою від 15.12.2021 р. затвердив постанову №1327 «Деякі питання формування переліку об’єктів житлового будівництва, що не прийняті в експлуатацію».

Нею було затверджено Порядок формування переліку об’єктів житлового будівництва, що не прийняті в експлуатацію, ознайомитися із яким можна тут. В Порядку зазначено критерії, за якими ті чи інші недобудови мають потрапити до переліку. 

При цьому обласним держадміністраціям, а також держадміністрації м. Київ та Севастопіль, дано розпорядження: 

  • розмістити протягом 10 днів на своїх офіційних веб-сайтах оголошення про формування переліку об’єктів житлового будівництва, що не прийняті в експлуатацію;
  • сформувати протягом 4-х місяців переліки об’єктів житлового будівництва, що не прийняті в експлуатацію, на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці та справи щодо кожного зазначеного у переліку об’єкта будівництва;
  • розмістити не пізніше ніж протягом 5-ти місяців на своїх офіційних веб-сайтах переліки об’єктів житлового будівництва, що не прийняті в експлуатацію, та надіслати їх Міністерству розвитку громад та територій.

А міністерство має сформувати протягом місяця з дня отримання інформації від держадміністрацій узагальнений перелік об’єктів житлового будівництва, що не прийняті в експлуатацію, та розмістити його на власному офіційному веб-сайті.

Зазначається, що матеріали, які містяться у переліку, можуть бути використані Міжвідомчою робочою групою з питань сприяння постраждалим інвесторам у добудові об’єктів незавершеного житлового будівництва під час розроблення пропозицій та рекомендацій з питань, що належать до її компетенції.

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»