• Посилання скопійовано

В якому розмірі сплачувати адмінзбір за держреєстрацію речових прав у 2022 році?

Мін'юст навів розмір адмінзбору за проведення держреєстрації речових прав на 2022 рік

В якому розмірі сплачувати адмінзбір за держреєстрацію речових прав у 2022 році?

ЛІГА ЗАКОН нагадує, що з 1 січня 2022 року набрав чинності Закон «Про Державний бюджет України на 2022 рік».

Відповідно до ст. 34 Закону «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» та ст. 36 Закону «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань» адміністративний збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому подаються відповідні документи, та округлюється до найближчих 10 гривень.

З 1 січня 2022 року встановлено прожитковий мінімум для працездатних осіб у розмірі 2481 гривень на місяць.

У зв'язку з вищевикладеним у Міністерстві юстиції надали інформацію про адміністративний збір за проведення державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень та адміністративний збір за проведення державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців на 2022 рік.

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»