• Посилання скопійовано

Отримати дозвіл на будівництво можна буде автоматично на порталі «Дія»

Наразі до запуску готується послуга — автоматичне отримання дозволу на будівництво

Отримати дозвіл на будівництво можна буде автоматично на порталі «Дія»

Міністерство розвитку громад та територій України зазначає, що Єдина електронна система у сфері будівництва (ЄДЕССБ) на порталі Дія є головним інструментом реформи містобудування. Йдеться про те, що майже кожен етап будівництва тепер  діджиталізований. Наразі до запуску готується послуга — автоматичне отримання дозволу на будівництво. Про це повідомив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов під час Diia Summit.

«Минулого року ми презентували перші електронні будівельні послуги на порталі Дія. Зараз їх вже чотирнадцять. За цей час надано понад 56 тисяч електронних послуг. І сьогодні ми робимо важливий крок у реформі. Запускаємо 15-ту послугу! Відтак, отримати дозвіл на будівництво на порталі Дія можна буде автоматично. Без втручання людського фактора», — підкреслив Міністр Олексій Чернишов.

Зазначимо, у ЄДЕССБ наразі зареєстровано понад 620 тисяч документів, понад 130 тисяч об’єктів будівництва, 27 тисяч користувачів. На порталі зафіксовано 1,1 мільйона унікальних відвідувачів.

Також Олексій Чернишов наголосив, що для подальшої автоматизації будівельних процесів було важливо ліквідувати корумповану ДАБІ (Державну архітектурну будівельну інспекцію). Та створити абсолютно новий орган – прозорий, діджиталізований, з новими принципами роботи. Без чиновників з минулого. Цей крок наблизив реформу містобудування до завершення.

«Ми створили абсолютно новий орган – зрозумілу та прозору ДІАМ – Державну інспекцію архітектури та містобудування. Вже на сьогодні результатом роботи нового органу є – відпрацювання звернень замовників протягом 24 годин, а рішень щодо прийняття в експлуатацію — протягом трьох днів! ДАБІ цей процес розтягувала на місяці», — зазначив очільник Мінрегіону.

Нагадаємо, раніше Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов повідомив, що реформа галузі містобудування вийшла на фінішну пряму. Після прийняття ключових законопроєктів реформи в цілому галузь отримає низку змін, які докорінно змінять підходи систему.

***

Читайте також: Зміна місця реєстрації, в т.ч. у військкоматах, а також довідка про несудимість: нові послуги в «Дії»

***

Джерело: Міністерство розвитку громад та територій України

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»