• Посилання скопійовано

Держреєстрація потужностей оператора ринку тепер буде проводится онлайн

Електронною послугою можуть скористатися підприємці, що здійснюють діяльність з виробництва та/або обігу харчових продуктів, на які не вимагається отримання експлуатаційного дозволу

Держреєстрація потужностей оператора ринку тепер буде проводится онлайн

14 лютого 2022 року в Міністерстві юстиції зареєстровано наказ Мінекономіки, який надає можливість отримання послуги державної реєстрації потужностей оператора ринку в онлайн форматі.

Електронною послугою можуть скористатися підприємці, що здійснюють діяльність з виробництва та/або обігу харчових продуктів, на які не вимагається отримання експлуатаційного дозволу. Йдеться про транспортування, зберігання, роздрібну торгівлю харчовими продуктами, громадське харчування, виробництво продуктів не тваринного походження та напоїв, розведення та утримання сільськогосподарських тварин, фермерство та ін.

«Можливість отримання послуги в онлайн форматі дозволить підприємцям зекономити час, мінімізувати вплив людського фактору та фінансові витрати. До прикладу, якщо підприємець подав заяву через «Портал Дія», держреєстрація потужності здійснюється автоматично в режимі реального часу, в той час як обробка паперових документів триває 10 календарних днів», – зазначив заступник Міністра економіки України – Торговий представник України Тарас Качка.

Він додав, що на початок 2022 року до Державного реєстру потужностей операторів ринку внесено 462 876 операторів ринку.

Реалізація наказу Мінекономіки зменшить адміністративне навантаження та спростить процедуру державної реєстрації потужностей шляхом запровадження автоматичної державної реєстрації потужності у разі подання заяви через Єдиний державний вебпортал електронних послуг «Портал Дія» або інші державні електронні інформаційні системи.

Наголошуємо, що відповідно до вимог харчового законодавства операторам ринку забороняється здійснювати обіг харчових продуктів, отриманих з потужностей, що не пройшли державної реєстрації.

***

Джерело: Міністерство економіки України

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»