• Посилання скопійовано

ФОПи-переселенці, які виїхали за кордон, зможуть отримувати довідки про резиденство в е-формі

ФОПам, які надають послуги під час війни за кордоном, для підтвердження резидентства України виникає потреба в отриманні довідки-підтвердження. Замовити Довідку можливо онлайн, але сама довідка надається в паперовому вигляді. ДРС звернулася до Уряду для вирішення питання

ФОПи-переселенці, які виїхали за кордон, зможуть отримувати довідки про резиденство в е-формі

Голова Державної регуляторної служби України Олексій Кучер звернув увагу на проблеми бізнесу сфери IT, який вимушено перебуває за кордоном.

«Дякую, що залишаєтесь в українській економіці навіть вимушено перебуваючи за кордоном. Знаємо про ваші проблеми, зокрема щодо отримання довідки-підтвердження статусу податкового резидента України та ризиків подвійного оподаткування. Ми робимо й робитимемо все можливе, щоб підтримувати розвиток ІТ-бізнесу в Україні. Ми всі працюємо заради єдиної мети – перемоги України», – зазначив Олексій Кучер.

Так, багато суб’єктів господарювання галузі IT продовжують працювати за раніше укладеними контрактами та отримують доходи на рахунки, які відкриті в банках Україні. При цьому, під час перебування за кордоном у таких суб’єктів господарювання виникає питання необхідності оподаткування в країні перебування доходу, отриманого на банківські рахунки, які відкриті в Україні, тобто з джерелом походження в Україні. Для підтвердження резидентства України виникає потреба в отриманні довідки-підтвердження статусу податкового резидента України.

Замовити Довідку можливо онлайн, але результат адміністративної послуги надається в паперовому вигляді, що ускладнює або взагалі унеможливлює її отримання в умовах воєнного стану для осіб, які виїхали за кордон.

Виникає необхідність врегулювання можливості отримання Довідки та процесів оподаткування.

Ініціювали відповідне звернення до Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.

Детальніше тут.

Джерело: Державна регуляторна служба України

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»