• Посилання скопійовано

Мінекономіки знову змінило середню вартість бензину та дизпалива

Мінекономіки встановило нову середню вартість 1 літра дизельного палива на рівні 35,31грн, а 1 літра бензину – 33,36 грн. Отже, середня ціна дизпалива зменшилась на 0,34 грн, а бензину навпаки збільшилась на 2,17 грн

Мінекономіки знову змінило середню вартість бензину та дизпалива

14 травня Мінекономіки оприлюднило (станом на 12 травня) оновлену інформацію про середню вартість 1 літра дизельного палива ULSD та бензинів автомобільних GASOLINE 10 ppm. Її вже розраховано за новими надбавками. Про них ми писали тут.

Відповідно до вимог п. 41-4 постанови КМУ від 09.12.2020 р. №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» на підставі розрахунків акціонерного товариства «Національна акціонерна компанія “Нафтогаз України”» (лист від 02.05.2022 р. № 16/2-87-22) визначено середню вартість 1 літра дизельного палива ULSD 10 ppm, яка становить 35,31 гривень, та 1 літра бензинів автомобільних GASOLINE 10 ppm, яка становить 33,36 гривень.

Дані станом на 5 травня ми наводили тут.

Нагадаємо, що з 30 квітня за п. 41-4 Порядку №1236 діє граничний рівень торговельної надбавки в розмірі:

  • не більше 7 гривень з урахуванням ПДВ, що нараховується до середньої вартості 1 літра дизельного палива;
  • не більше 6,50 гривень з урахуванням ПДВ, що нараховується до середньої вартості 1 літра бензинів автомобільних.

Зверніть увагу, що запрацював п. 41-4 Постанови №1236 в частині державного регулювання роздрібної ціни (точніше торговельної надбавки) з 15.05.2021 р. Одночасно Мінекономіки опублікував і середні ціни на пальне, від яких з цієї ж дати треба було рахувати максимальну роздрібну ціну.

При цьому передбачалося, що такі середні ціни будуть переглядатися. І щомісяця наводитись на офіційному вебсайті Мінекономіки до 3, 13 і 23 числа!

Наразі маємо чергове оновлення, опубліковане Мінекономіки 5 травня. При цьому спеціальні строки застосування новооприлюднених середніх цін в Постанові №1236 не передбачені. Тож свіжі середні ціни запрацювали саме з 5 травня 2022 року.

Але оскільки в повідомленні від Мінекономіки дата дії нових середніх цін не зазначена, то кожному СГ краще звернутися з питанням про цю дату до самого міністерства (а відповідь отримати в письмовому вигляді).

***

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»