• Посилання скопійовано

Врегульовано діяльність органів з оцінки відповідності тракторів

Відтепер Мінагрополітики отримало повноваження забезпечувати виконання функцій затвердження типу сільськогосподарських та лісогосподарських тракторів, їх причепів і змінного причіпного обладнання

Врегульовано діяльність органів з оцінки відповідності тракторів

Міністерство аграрної політики та продовольства України повідомляє, що Верховна Рада України прийняла в другому читанні та в цілому законопроект №6070-1 «Про внесення змін до деяких законів України щодо здійснення функцій технічного регулювання у сфері агропромислового комплексу та машинобудування для агропромислового комплексу», яким врегульовуються правові підстави діяльності органів з оцінки відповідності вимогам Технічного регламенту затвердження типу сільськогосподарських та лісогосподарських тракторів, їх причепів і змінних причіпних машин, систем, складових частин та окремих технічних вузлів.

До законів України «Про технічні регламенти та оцінку відповідності»«Про систему інженерно-технічного забезпечення агропромислового комплексу України» та «Про адміністративні послуги» вносяться зміни, якими визначаються загальні процедури, функції, вимоги щодо уповноваження органів затвердження типу сільськогосподарської техніки. 

Відтепер Мінагрополітики отримало повноваження забезпечувати виконання функцій затвердження типу сільськогосподарських та лісогосподарських тракторів, їх причепів і змінного причіпного обладнання, систем, складових частин та окремих технічних вузлів.

Окрім того, на законодавчому рівні відкривається можливість офіційних дилерів сільськогосподарської техніки здійснювати її відомчу реєстрацію. Це сприятиме розширенню та покращенню сервісного обслуговування аграріїв, які придбали нову техніку в дилерському центрі, активізує поставки нової техніки сільгосптоваровиробникам та у цілому сприятиме підвищенню рівня їх інженерно-технічного забезпечення.

Водночас, ухваленням документу зроблено ще один важливий крок до імплементації актів законодавства Європейського Союзу у сфері технічного регулювання в АПК, у тому числі у частині запровадження в Україні європейських процедур із введення в обіг та експлуатацію сільськогосподарських транспортних засобів. Реалізація прийнятого парламентом рішення сприятиме усуненню нетарифних бар’єрів у торгівлі та створить передумови для розширення Угоди АССА.

***

Джерело: Прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»