• Посилання скопійовано

Спиртові напої будуть мати географічні значення як в ЄС

Прийнятий у І читанні законопроєкт №6480 встановлює загальні правила визначення, опису, представлення і маркування спиртних напоїв, правила використання офіційних назв спиртних напоїв

Спиртові напої будуть мати географічні значення як в ЄС

Тарас Мельничук на своєму телеграм-каналі повідомляє про наступне.

Верховна Рада України прийняла за основу урядовий Проект Закону України про географічні зазначення спиртних напоїв, поданий Кабінетом Міністрів України (реєстр. №6480 від 28.12.2021).

Проект Закону України про географічні зазначення спиртних напоїв розроблено з метою забезпечення виконання Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським Співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони в частині правової охорони географічних зазначень спиртних напоїв.

Даний законопроект:

  • Встановлює загальні правила визначення, опису, представлення і маркування спиртних напоїв, правила використання офіційних назв спиртних напоїв;
  • Визначає особливості використання та захисту географічних зазначень спиртних напоїв;
  • Запроваджує систему контролю щодо географічних зазначень спиртних напоїв.

ЗА – 266 голосів народних депутатів України.

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»