• Посилання скопійовано

Видання висновків на транскордонне перевезення відходів Зеленого переліку онлайн: продовжено строк дії проєкту

Враховуючи статистику та відгуки користувачів, строк видачі висновків через Екосистему наразі продовжено до 9 липня 2023 року

Видання висновків на транскордонне перевезення відходів Зеленого переліку онлайн: продовжено строк дії проєкту

Кожний другий підприємець оформлює висновок на транскордонне перевезення відходів Зеленого переліку через ЕкоСистему. Така позитивна динаміка експериментального проєкту, який запустив Уряд у січні 2022 року. Враховуючи статистику та відгуки користувачів строк його дії наразі продовжено до 9 липня 2023 року. 

«Ми розуміємо, що сьогодні потрібно створити максимально швидкі, зручні та прозорі умови отримання бізнесом документів, необхідних для ведення їх діяльності. Адже від цього залежить економіка нашої країни. Коли мова йде про  гуманітарну допомогу, яка також підпадає під перевезення за Зеленим переліком, то тут взагалі не може бути жодних зволікань. Саме тому Кабінет Міністрів України продовжив термін дії експериментального проєкту», – прокоментував Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець. 

Оформлення висновків онлайн – це:

  • зручність та прозорість взаємодії із державою;
  • скорочення строків розгляду звернень – із 30 до 10 днів;
  • уникнення випадків відмов у видачі висновку через допущення технічних помилок;
  • автоматичне внесення інформації до реєстру, з якого за необхідності легко отримати потрібний витяг;
  • уникнення непрямих витратах (на відрядження, папір, друк, консалтинг).

Алгоритм отримання послуги досить простий: заявник авторизується в ЕкоСистемі через державний сервіс id.gov.ua та подає заявку. Зрозумілі підказки на всіх етапах та інтегровані довідники не дозволять помилитись при заповненні форми. 

За згенерованим QR-кодом можна перевірити наявність висновку і скористатися ним з мобільного телефону. Документ є доступним 24/7 на будь-якому девайсі, його неможливо загубити або підробити.

Нагадаємо, висновок про транскордонне перевезення відходів Зеленого переліку – це одна з наймасовіших послуг Міндовкілля. Він видається при ввезенні/вивезенні через кордон відходів, які є безпечними для людей та довкілля. Це товари та речовини, які вже були у вжитку (одяг секонд-хенд, макулатура, б/у шини для автомобілів тощо).

Джерело: Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»