• Посилання скопійовано

Кабмін затвердив порядок ввезення засобів захисту рослин

Постанова КМУ від 28.12.2011 р. №1378 «Про затвердження порядків видачі погодження на ввезення на територію Україні засобів захисту рослин, сертифіката відповідності сільськогосподарської продукції та сировини рослинного походження вимогам щодо вмісту в них залишкової кількості пестицидів, агрохімікатів та важких металів і сертифіката про дотримання регламентів застосування пестицидів і агрохімікатів»

Постановою №1378 від 28 грудня 2011 року Кабмін затвердив Порядок видачі узгодження на ввезення на територію України засобів захисту рослин.

Згідно з Порядком, узгодження на ввезення засобів захисту рослин видається Держветфітослужбою на кожну окрему партію засобів захисту, тобто будь-яку кількість товару з однаковим найменуванням і властивостями (діючою речовиною і препаративною формою), виробленого протягом визначеного виробником періоду за однакових умов на одному підприємстві, що транспортується одним транспортним засобом і супроводжується одним товаросупровідним документом і одним сертифікатом якості.

Порядком встановлено, що ввезення засобів захисту рослин здійснюється з відома власника реєстраційного свідоцтва про державну реєстрацію препарату, що підтверджується листом або контрактом.

Для отримання узгодження зацікавленим особам необхідно буде подати контролюючому органу:

— результати аналітичних досліджень засобів захисту рослин, що ввозяться в Україну, видані спеціалізованими територіальними лабораторіями Держветфітослужби;

— засвідчені заявником копії: документа, що підтверджує наявність умов для зберігання та реалізації засобів захисту рослин (санітарний паспорт на складське приміщення або договір оренди такого приміщення, якщо підприємство не є його власником), контракту з нерезидентом і специфікації до нього; реєстраційного посвідчення про держреєстрацію препарату; ліцензії на здійснення господарської діяльності з торгівлі пестицидами і агрохімікатами; сертифіката якості засобів захисту рослин.

Нагадаємо, згідно зі ст. 16-1 Закону «Про захист рослин» зазначений вище Порядок затверджується урядом за поданням центрального органу виконавчої влади з питань аграрної політики.

 

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»