• Посилання скопійовано

В Україні декриміналізували товарну контрабанду

З 17 грудня в Україні набрали чинності законодавчі норми, згідно з якими декриміналізовано товарну контрабанду та водночас посилено адміністративну відповідальність за незаконне переміщення товарів. Про це УНН (http://www.unn.com.ua) повідомили у прес-службі Держмитслужби України.

Ці законодавчі норми повністю відповідають європейській практиці, зокрема положенням Женевської конвенції про договір міжнародного автомобільного перевезення вантажів і Кіотської конвенції про спрощення та гармонізацію митних процедур, повноправним членом якої Україна стала минулого року.

«Зокрема, вилучатимуться товари, що є безпосередніми предметами порушення митних правил, товари зі спеціально виготовленими сховищами (тайниками) для приховування від митного контролю, а також транспортні засоби, що використовувалися для переміщення таких предметів через митний кордон України, та документи, необхідні для розгляду справи про порушення митних правил. Відповідно правопорушники, а це може бути або перевізник, або імпортер чи експортер, або інші винні особи, нестимуть відповідальність за порушення митного законодавства. При прийманні вантажу перевізник зобов’язаний перевірити точну кількість вантажних місць, розмітку та номери, зовнішній стан вантажу та його упаковки», — повідомили у ДМСУ.

З урахуванням вимог чинного законодавства, остаточне рішення про долю вилучених товарів і транспортних засобів прийматиме суд.

Оксана Котляренко

 

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»