• Посилання скопійовано

Україна обмежила ввезення худоби із ЄС через невідоме захворювання

За повідомленням Державної ветеринарної і фітосанітарної служби України, з 1 лютого Україна запровадила обмеження на ввезення живої дрібної і великої рогатої худоби із країн Євросоюзу внаслідок виявлення невідомого вірусу.

З 1 лютого Україна тимчасово заборонила ввезення великої і дрібної рогатої худоби з Німеччини, Нідерландів, Бельгії, Франції і Великобританії.

Про це йдеться у повідомленні Державної ветеринарної і фітосанітарної служби України.

Обмеження пов’язані з невідомим захворюванням тварин, яке викликає вірус Шмаленберга.

Достовірних даних про вірус дуже мало, але вже відомо, що він належить до тієї ж небезпечної групи, що і вірус Конго-Кримської геморагічної лихоманки, що вражає і людей, вірус лихоманки долини Рифт, яка є особливо небезпечним захворюванням, вірус Акабане, хвороба Найробі.

Встановлено, що нині вірус Шмаленберга виявлено у п’яти зазначених країнах. Він викликає важку патологію у дрібної рогатої худоби, у великої худоби чіткої патологічної картини немає.

Не виключається зараження людини, особливо під час маніпуляцій і контактів з хворими тваринами.

 

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»