• Посилання скопійовано

Держмитслужба започаткувала впровадження інформаційних терміналів

Щоб унеможливити суб’єктивний вплив посадової особи на регулювання процесів митного оформлення, з 15 лютого Держмитслужба започаткувала впровадження інформаційних терміналів. Про це голова Держмитслужби Ігор Калєтнік розповів під час зустрічі з Надзвичайним та Повноважним Послом Фінляндії в Україні Ар’єю Макконен та представниками фінського бізнесу.

«За допомогою такого терміналу суб’єкт ЗЕД сам буде заносити дані про свій вантаж і отримувати відповідний талон, в якому буде зазначено час прийняття до митного оформлення. Таким чином, буде подвійний контроль з боку бізнесу і з боку посадової особи, яка має забезпечити таке митне оформлення. Це унеможливить порушення часових нормативів та мінімізує людський фактор» — сказав голова Держмитслужби.

Ігор Калєтнік вважає, що за шість місяців 2012 року такими інформаційними терміналами будуть обладнані всі без винятку місця митного оформлення. А їх в Україні 282.

 

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»