• Посилання скопійовано

Сірники — безпечний вантаж

Лист Держекоінспекції від 24.01.2012 р. №2/1-6/39 «Щодо контролю окремих видів небезпечних вантажів», Лист ДМСУ від 16.02.2012 р. №11.1/2-16.3/1563-ЕП «Про питання попереднього документального контролю сірників»

Держекоінспекція роз’яснила питання, пов’язані з перевіркою документів при здійсненні попереднього документального контролю небезпечного вантажу «Сірники безпечні, розфасовані в індивідуальну упаковку».

Так, за класифікацією небезпечних вантажів, що здійснюється відповідно до ДСТУ 4500-3:2008 «Вантажі небезпечні. Класифікація», «Сірники безпечні у коробках, книжечках, картонках» віднесені до класу небезпеки 4.1 та категорії «Без додаткового виду небезпеки».

Відповідно до цього Держекоінспекція вважає, що «Сірники безпечні, розфасовані в індивідуальну упаковку» не належать до небезпечних вантажів, до яких застосовується вимога, пов’язана із супроводженням їх переміщення через митний кордон України свідоцтвом про допуск ТЗ до перевезення небезпечних вантажів та свідоцтвом про підготовку водіїв ТЗ, що перевозять небезпечні вантажі.

При цьому митний орган наголосив, що при здійсненні екоконтролю у формі попереднього документального контролю в пунктах пропуску через держкордон України сірників безпечних, розфасованих в індивідуальну упаковку (код 3605 00 00 00 за УКТЗЕД), що перевозяться автотранспортом, митними органами не перевіряється свідоцтво про допуск транспортних засобів до перевезення небезпечних вантажів, а також свідоцтво про підготовку водіїв транспортних засобів, що перевозять небезпечні вантажі.

 

Автор: Хоміцка Маріанна

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»