• Посилання скопійовано

Для інвесторів Криму скасують держмито

Автономній республіці Крим нададуть особливий статус. А також створять спеціальні умови для інвестиційної діяльності. Відповідний закон Верховна Рада ухвалила сьогодні у першому читанні.

Документом передбачено віддати регулювання соціально-економічного та екологічного розвитку півострова у компетенцію уряду, парламенту та ради міністрів Криму. Вони вирішуватимуть, який з інвест-проектів може отримати на пільговій основі земельні ділянки на узбережжі — для їх реалізації. А також позбавлять від сплати державного мита товари, які потрібні для втілення задуму в життя. Їх перелік також затверджуватиме Кабмін. Одна з вимог — продукція має бути невід’ємною частиною проекту, й аналогічні вироби не виготовляють в Україні. Не позбавлять мита транспортні засоби, підакцизні та товари, що уже були у використанні.

Андрій Сенченко, народний депутат України: «Все буде без тендера, все буде без мита тощо. Далі туди поїдуть и ніжки Буша, і обладнання на кондитерські фабрики, все поїде крізь цю дірку. І по всій країні»

Ольга Подимай

 

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»