• Посилання скопійовано

ДМСУ надала роз'яснення до деяких товарних позицій УКТЗЕД

Наказ ДМСУ від 18.07.2012 р. №373 «Про внесення змін до Пояснень до Української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності, затверджених наказом Державної митної служби України від 30 грудня 2010 року №1561»

ДМСУ внесла зміни до Пояснень до Української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності, затверджених наказом ДМСУ від 30.12.2010 р. №1561.

Зокрема, надано додаткові пояснення:

- до товарної позиції 0710 не включаються заморожені готові страви, наприклад попередньо відвареного до повної готовності рису з доданням кількох видів сирих або попередньо відварених овочів.

- у товарній підкатегорії 2106 90 98 91 термін «сири плавлені» означає готові продукти, які містять 12% або більше, але менш як 18% молочних жирів та виготовлені виключно з плавлених сирів (єментальского та грюєр) з добавками білого вина, дистиляту вишнівки, крохмалю та спецій.

- у товарних підкатегоріях 2207 10 00 10, 2208 90 91 10 та 2208 90 99 10 класифікуються зокрема антисептичні засоби, які є етиловим спиртом з концентрацією 80 об. % або більше та розфасовані в упаковки для роздрібної торгівлі з відповідним маркуванням для медичного використання.

- до товарної позиції 2309 не включаються ферментні препарати (за походженням належать до білкових речовин), що одержуються мікробіологічним шляхом та подальшим концентруванням культуральної рідини відповідного продуцента.

- товарна позиція 3004 включає плацебо - речовини, приготовлені у вигляді лікарського препарату, що не має лікувальних властивостей (використовується для вивчення лікувального ефекту якого-небудь лікарського препарату при дослідженні фармакологічного ефекту лікарських речовин) у разі якщо плацебо разом з лікарським засобом упаковані в одну упаковку (тип упаковки для роздрібної торгівлі). Плацебо представлені у вигляді внутрішньовенних розчинів з поживними властивостями класифікуються у товарних позиціях 3003 або 3004 в залежності від того, як вони представлені.

До цієї товарної позиції не включаються плацебо:

- виготовлені виключно з хімічних речовин (товарна позиція 3824);

- до складу якого входять поживні речовини або речовини з поживними властивостями (товарна позиція 2106).

Ця товарна позиція не включає антисептичні засоби, які є етиловим спиртом різної концентрації та розфасовані в упаковки для роздрібної торгівлі з відповідним маркуванням для медичного використання. Такі препарати класифікуються в межах товарних позицій 2207 або 2208 в залежності від концентрації етилового спирту.

- до товарної позиції 3304 включаються косметичні засоби, препарати догляду за шкірою та засоби для манікюру або педикюру, представлені у формі "in bulk" (готові вироби, не розфасовані в упаковку для кінцевого споживача);

- до товарної підкатегорії 3824 90 98 00, серед іншого, включається біодизель та його суміші (не містять або містять менше 70 мас.% нафти або нафтопродуктів, отриманих з бітумінозних порід) на основі моноалкільних складних ефірів жирних кислот.

Біодизель із вмістом більш як 70 мас.% нафти або нафтопродуктів включається до товарної позиції 2710.

Автор: Хоміцка Маріанна

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»