• Посилання скопійовано

Затверджено Методрекомендації щодо визначення митної вартості товарів

Наказ ДМСУ від 13.07.2012 р. №362 «Про затвердження Методичних рекомендацій щодо роботи посадових осіб митних органів з аналізу, виявлення та оцінки ризиків при здійсненні контролю правильності визначення митної вартості товарів, які переміщуються через митний кордон України»

ДМСУ затвердила Методрекомендації щодо роботи посадових осіб митних органів з аналізу, виявлення та оцінки ризиків при здійсненні контролю правильності визначення митної вартості товарів, які переміщуються через митний кордон України.

Метою цих Методрекомендацій є забезпечення єдиного підходу митних органів до роботи з аналізу, виявлення та оцінки ризиків при здійсненні контролю правильності визначення митної вартості товарів під час здійснення їх митного контролю та митного оформлення (далі - аналіз, виявлення та оцінка ризиків).

Контроль правильності визначення митної вартості товарів після завершення їх митного контролю та митного оформлення шляхом проведення документальних перевірок здійснюється в порядку, визначеному ст. 345 - 354 Митного кодексу.

Робота з аналізу, виявлення та оцінки ризиків здійснюється, як правило, після перевірки правильності класифікації товарів згідно з УКТЗЕД і здійснює цю роботу посадова особа митного органу, що здійснює контроль правильності визначення митної вартості, в межах строку, передбаченого ст. 255 Митного кодексу, крім випадків, коли такий строк може бути перевищений відповідно до положень Кодексу.

Методрекомендаціями також встановлено особливості аналізу, виявлення та оцінки ризиків окремих видів товарів, взаємодія посадової особи, що здійснює аналіз, виявлення та оцінку ризиків, з посадовими особами інших підрозділів митного органу, спеціалізованими митними органами та структурними підрозділами Держмитслужби, а також визначено перелік джерел інформації, які використовуються під час роботи з аналізу, виявлення та оцінки ризиків.

Автор: Хоміцка Маріанна

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»