• Посилання скопійовано

Затверджено форму рішення про коригування митної вартості товарів

Наказ Мінфіну від 24.05.2012 р. №598 «Про затвердження форми рішення про коригування митної вартості товарів, Правил заповнення рішення про коригування митної вартості товарів та Переліку додаткових складових до ціни договору»

Мінфін затвердив:

- форму рішення про коригування митної вартості товарів;

- Правила заповнення рішення про коригування митної вартості товарів;

- Перелік додаткових складових до ціни договору.

Рішення про коригування митної вартості товарів - закріплення результатів здійснення контролю за правильністю визначення митної вартості товарів як до, так і після їх випуску відповідно до вимог ст. 54 і 55 Митного кодексу. Рішення заповнюється посадовою особою митного органу, що здійснює контроль правильності визначення митної вартості товарів, в електронному вигляді за затвердженою наказом №598 формою.

При поданні митної декларації на паперовому носії Рішення друкується у двох примірниках, яди н з яких видається або надсилається поштою декларанту, другий - з відміткою декларанта про отримання або повідомлення про вручення залишається у справах митного органу.

При електронному декларуванні посадова особа митного органу надсилає декларанту засвідчене електронним цифровим підписом електронне повідомлення, у складі якого прийняте Рішення.

Рішення реєструються у відповідному журналі, який ведеться в електронному вигляді за допомогою програмно-інформаційного комплексу.

Автор: Хоміцка Маріанна

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»