• Посилання скопійовано

Зміни до Порядку здійснення держконтролю за міжнародними передачами товарів подвійного використання

Уряд прийняв рішення про внесення змін у додаток 2 до Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів подвійного використання

Відповідну постанову, розробленуМінекономрозвитку, прийнято на засіданніКабінетуМіністрів України 1 серпня 2012 року.

Метою документа єприведеннянаціонального Списку товарівподвійноговикористання, щоможуть бути використані у створенніракетноїзброї, у відповідність до списку товарів, міжнародніпередачіякихконтролюються в рамках Режиму контролю за ракетнимитехнологіями, прийнятого на Пленарному засіданні держав -- учасницьцього режиму у 2011 році.

Зцією метою до зазначеного Списку товаріввносятьсязміни, якістосуютьсявстановлення контролю за гібриднимиракетнимидвигунами, виробничимипотужностями, спеціальнопризначеними для виробництваракетних систем та атмосфернихбезпілотнихлітальнихапаратів, визначенняідентифікаціїкомпонентів ракетного палива за реєстраційними номерами міжнародноїХімічноїреферативноїслужби, визначенняіншихгруптоварівракетногопризначення, до якихвстановлюється контроль за наданнямпослуг.

У зв'язкузчисленнимизмінами, щовносяться до Списку, запропоновановикластийого вновійредакції.

Реалізація постанови надастьзмогузабезпечитиздійсненняУкраїною державного експортного контролю за міжнародними передачами зазначенихтоварівподвійноговикористання на рівніі в обсязі, яківизначенікерівними документами Режиму контролю за ракетнимитехнологіями, та сприятимепідвищеннюміжнародногоіміджу України як держави, щобезумовновиконуєсвоїміжнароднізобов'язання.

Джерело: Прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»