• Посилання скопійовано

Митники дозволили пропускати через кордон смажену каву без фітосанітарного контролю

Держмитслужба проінформувала про умови перетину «кави смаженої» через митний пункт України.

Державна митна служба листом від 31.07.2012 р. №11.1/3-16/8718-ЕП роз'яснила деякі питання митного оформлення товару «кава смажена».

Так, в листі звертається увага, що згідно з Переліком товарів, що підлягають державному контролю (зокрема у формі попереднього документального контролю), при переміщенні товару «кава смажена» через митний кордон України він підлягає санітарно-епідеміологічному та фітосанітарному контролю.

Але Перелік об'єктів регулювання у сфері карантину рослин, затверджений постановою Кабміну від 12.05.2007 р. №705, не містить такого об'єкта регулювання, як «кава смажена».

Для усунення таких нормативних розбіжностей Держмитслужба підготувала відповідний проект постанови Кабміну «Про внесення змін до переліку товарів, що підлягають державному контролю», згідно з якою «каву смажену» вилучено з переліку товарів, що підлягають фітосанітарному контролю. Наразі проект акта спрямовано на узгодження зацікавленим центральним органам виконавчої влади.

Враховуючи зазначене, Держмитслужба у своєму листі зазначає, що до внесення відповідних змін до Переліку пропуск через митний кордон України і митне оформлення товару «кава смажена» (коди товарів згідно УКТ ЗЕД 0901 21 00 00, 0901 22 00 00) можна здійснювати без фітосанітарного контролю відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 12.05.2007 р. №705.

Джерело: ЮРЛІГА

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»