• Посилання скопійовано

Затверджено Порядок роботи складу митного органу

Наказ Мінфіну від 30.05.2012 р. №627 «Про затвердження Порядку роботи складу митного органу»

Мінфін Наказом №627 затвердив Порядок роботи складу митного органу.
Відповідно до зазначеного Порядку, як склади митних органів можуть використовуватися визначені наказом митниці приміщення, резервуари, криті та відкриті майданчики, холодильні чи морозильні камери, які належать митним органам або використовуються ними і спеціально обладнані для зберігання товарів, ТЗ комерційного призначення під митним контролем.
Митні органи несуть передбачену законом відповідальність за втрату або пошкодження товарів, ТЗ комерційного призначення, що зберігаються ними. А у випадках, передбачених ч. 4 ст. 239 Митного кодексу, таку відповідальність несе адміністрація підприємств, на складах яких розміщуються товари, передані митними органами цим підприємствам на зберігання.
Витрати митних органів на зберігання товарів, транспортних засобів комерційного призначення відшкодовуються їх власниками або уповноваженими ними особами відповідно до законодавства.
Відшкодування митним органам витрат, пов’язаних зі зберіганням товарів, що містять об’єкти права інтелектуальної власності, здійснюється правовласником або за його згодою іншою особою.

Автор: Хоміцка Маріанна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»