• Посилання скопійовано

Методичні рекомендації щодо алгоритму визначення звичайної ціни на товари

Лист ДПСУ від 24.07.2012 р. №20001/7/15-1217

Органи ДПС мають право вживати заходів щодо встановлення відповідності цін при експортних операціях із нерезидентами на рівні ринкових цін.
Державна податкова служба України листом від 24.07.2012 р. №20001/7/15-1217 надіслала Методичні рекомендації щодо алгоритму визначення звичайної ціни на продукцію (товари) при здійсненні зовнішньоекономічних операцій.
Податковий контроль за визначенням звичайної ціни на продукцію (товари), при здійсненні зовнішньоекономічних операцій, передбачає застосування органами ДПС системи заходів щодо встановленню відповідності цін при експортних операціях з нерезидентами на рівні ринкових цін.
У рекомендаціях, зокрема, сказано, що стосовно випадків застосування звичайних цін слід враховувати таке:
— під час перевірки звітних податкових періодів до 01.04.2011 р. застосовується п. 7.4 ст. 7 Закону «Про оподаткування прибутку підприємств», згідно з яким дохід, отриманий платником податків від зовнішньоекономічних операцій, визначається за договірними цінами, але не менше від звичайних цін на відповідні товари, що діяли на дату такого продажу;
— під час перевірці звітних податкових періодів після 01.04.2011 р. застосовується п. 153.2 ст. 153 розділу III ПКУ, згідно з яким дохід, отриманий платником податків від зовнішньоекономічних операцій, визначається за договірними цінами, але не менше від звичайних цін на відповідні товари, які діяли на дату такого продажу, у разі якщо договірна ціна на такі товари відрізняється більш ніж на 20% від звичайної ціни на такі товари.

Джерело: ЮРЛІГА

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»