• Посилання скопійовано

Пам’ятка митниці: суми готівки, які можуть ввозити та вивозити фізичні особи

Лист ДМСУ від 03.09.2012 р. №11.1/7-12.1/9904-ЕП

ДМСУ надала пам'ятку «Норми ввезення та вивезення готівки (іноземна та національна валюта, дорожні чеки) для фізичних осіб».
Відповідно до зазначеної пам’ятки, фізособи-резиденти та фізособа-нерезидент мають право вивозити та ввозити до України готівку без письмового декларування митному органу на суму, що не перевищує в еквіваленті 10 000 євро.
Фізична особа ? резидент може вивозити та ввозити до України готівку за умови письмового декларування митному органу в повному обсязі та за наявності документів, що підтверджують зняття готівки з рахунків у банках (фінустановах), лише на ту суму, що перевищує в еквіваленті 10 000 євро. Строк дії таких документів ? 30 календарних днів починаючи з дня видачі.
Фізична особа ? нерезидент ввозить до України готівку за умови письмового декларування митному органу в повному обсязі у сумі, що перевищує в еквіваленті 10 000 євро.
Фізична особа ? нерезидент вивозить за межі України готівку, якщо сума, що вивозиться, не перевищує суми готівки, письмово задекларованої цією особою митному органу при ввезенні до України.
Вивезення готівки здійснюється за умови її письмового декларування митному органу в повному обсязі у сумі, що перевищує в еквіваленті 10 000 євро.

Автор: Хоміцка Маріанна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»