• Посилання скопійовано

Як отримати висновок на транзит

Отримання суб’єктами здійснення міжнародних передач товарів та іноземними суб’єктами господарської або іншої діяльності висновку на транзит

Для отримання висновку на право транзиту товарів територією України суб’єкт або іноземний суб’єкт мають звернутися з письмовою заявою до Держекспортконтролю України, разом з якою подати інші необхідні для проведення експертизи документи.
Перелік таких документів залежно від категорії товару визначено у:
— пункті 27 Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів військового призначення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20.11.2003 р. №1807;
— пункті 30 Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів подвійного використання, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28.01.2004 р. №86.
Форму заяви про отримання висновку щодо транзиту товарів територією України та порядок її заповнення наведено в Інструкції про порядок заповнення заяв щодо отримання дозвільних документів, документів про гарантії та інших документів, що надаються Держекспортконтролем України, затвердженій наказом Державної служби експортного контролю України від 09.01.2004 р. №5, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 21.01.2004 р. за №90/8689.
Вищезазначені постанови Кабінету Міністрів України та наказ Державної служби експортного контролю України від 09.01.2004 р. №5 розміщено на веб-сайті Держекспортконтролю України (електронна адреса: www.dsecu.gov.ua).
Примітка. Обов’язковою умовою проведення основної експертизи є наявність у українського cуб’єкта посвідчення про його реєстрацію як суб’єкта здійснення міжнародних передач товарів та відповідного роз’яснення Держекспортконтролю України про особливості здійснення таких передач заявлених товарів.

Джерело: Державна служба експортного контролю України

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»