• Посилання скопійовано

Підписано конвенцію з Кіпром про уникнення подвійного оподаткування

9 листопада підписано Конвенцію між Урядом України та Урядом Республіки Кіпр про уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням щодо податків на доходи і майно

Конвенція замінить чинну нині Угоду між урядами Кіпру і колишнього СРСР про уникнення подвійного оподаткування від 29 жовтня 1982 року.
Набрання чинності Конвенцією має збільшити надходження до держбюджету України і зупинити неконтрольований відплив українського капіталу на Кіпр.
Зокрема, Конвенцією встановлюються ставки оподаткування дивідендів, відсотків, роялті та відчуження майна (на відміну від нині чинної Угоди, що містить практично нульові ставки).
Також було підписано низку інших документів:
— Міжурядову угоду про морське торгове судноплавство, згідно з якою суднам договірних сторін у портах і територіальних водах буде забезпечено таке саме ставлення, як і до своїх власних суден у частині нарахування портових зборів і податків, доступу до портів, користування послугами порту, навантаження і розвантаження вантажів, посадки і висадки пасажирів;
— Меморандум про взаєморозуміння щодо інвестиційної співпраці між Держагентством з інвестицій та управління національними проектами України і Кіпрським агентством сприяння інвестиціям.

Джерело: ДФС у Волинській обл.

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»