• Посилання скопійовано

Митна декларація пасажира на території СНД матиме єдиний стандарт

Для громадян країн СНД готують спрощення документації, необхідної для перетину кордону

Митна декларація пасажира на території СНД матиме єдиний стандарт

Планується, що митна декларація пасажира на території СНД матиме єдиний стандарт, що полегшить формальності для громадян, які подорожують між країнами Співдружності.

Формат відповідної декларації та правила її заповнення були погоджені  сьогодні, 11 червня,  в ході 57-го засідання Ради керівників митних служб країн СНД (РКМС СНД) в Херсоні.

Окрім цього, під час засідання обговорювалися питання підвищення якості митного контролю в межах СНД. Так, країни-учасники Співдружності готуються підписати протокол про обмін інформацією між митними службами, а також координуватимуть зусилля у боротьбі з несанкціонованим реекспортом товарів.

Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко у вітальному слові до учасників засідання наголосив, що Рада керівників митних служб  вже майже два десятки років є ефективним механізмом налагодження співпраці та координації взаємодії митних служб держав-учасниць СНД в галузі митної політики.

«Я впевнений, що наші спільні дії, спрямовані на вдосконалення митних процедур та сплати митних платежів та митного контролю шляхом аналізу, роботи з базами даних, оперативного обміну інформацією  дозволять і в подальшому забезпечувати баланс між тим, щоб  митний контроль був  необтяжливим для бізнесу та громадян, проте ефективним як інструмент захисту національних інтересів у сфері міжнародної торгівлі», - підкреслив Міністр у своєму зверненні.

По завершенню засідання було підписано низку двосторонніх документів про розвиток співробітництва між Міністерством доходів і зборів України та митними службами Російської Федерації та Білорусії.

Зокрема, з Державним митним комітетом Республіки Білорусь підписано меморандум про наміри щодо взаємодії під час проведення в Білорусії чемпіонату світу з хокею. Змагання, нагадаємо, пройдуть у 2014 році.

З російськими ж колегами українські фахівці митної справи узгодили оновлений план спільних заходів з розвитку співробітництва, в тому числі у напрямку здійснення митного контролю громадян, що планують відвідати Олімпійські ігри «Сочі-2014».

Нагадаємо, Рада керівників митних служб держав - учасниць СНД  є постійно діючим органом галузевого співробітництва Співдружності Незалежних Держав, діяльність якого спрямована  на забезпечення координації взаємодії митних служб у галузі митної політики,  гармонізацію митного законодавства і створення єдиних митних послуг. До складу Ради входять керівники митних служб держав-учасниць СНД.

***

Нагадаємо, що Указом Президента України від 24.12.2012 №726/2012 утворено Міністерство доходів і зборів України шляхом реорганізації Державної податкової служби України та Державної митної служби України, поклавши на Міністерство, що утворюється, функцію з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.  

Джерело: Міністерство доходів і зборів України

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»