• Посилання скопійовано

Ухвалено зміни до митного кодексу

Верховна Рада України ухвалила Закон "Про внесення змін до Митного кодексу України" (щодо удосконалення окремих положень)

Ухвалено зміни до митного кодексу

Документом, зокрема, встановлюється:

- неоподатковуваний митом імпорт товарів для юридичних та фізичних осіб на рівні 150 євро;

- єдина ставка мита на товари вартістю від 150 до 10 000 євро, що переміщуються у поштових або експрес-відправленнях на адресу фізичних осіб на рівні 10% їх вартості, але не менше 10 євро за відправлення;

- застосування офіційного курсу валюти України до іноземної валюти, встановлений Національним банком України, що діє на 0 годин дня подання митної декларації, або дня здійснення митних формальностей, якщо вони здійснюються без подання митної декларації, для цілей здійснення митних формальностей щодо товарів.

Законом також передбачено:

1) з 01 січня 2015 року скасувати пільгу зі сплати митних платежів при ввезенні на митну територію України транспортних засобів працівниками дипломатичної служби України, які перебували за кордоном у довготермінових відрядженнях;

2) встановити, що відшкодування державою шкоди, завданої посадовим особам органів доходів і зборів, здійснюється за рахунок коштів Фонду соціального страхування від нещасних випадків.

Відповідний законопроект зареєстровано за №4646.

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»