• Посилання скопійовано

Роз'яснено питання видачі сертифікатів форми «EUR.1»

31 травня 2014 року закінчується дворічний перехідний період видачі сертифікатів з перевезення товарів з України за формою "EUR.1" торгово-промисловими палатами в Україні

Роз'яснено питання видачі сертифікатів форми «EUR.1»

Міндоходів нагадало, що 31 травня 2014 року закінчується дворічний перехідний період видачі сертифікатів з перевезення товарів з України за формою "EUR.1" торгово-промисловими палатами в Україні.

З 1 червня 2014 року митниці Міндоходів будуть здійснювати видачу сертифікатів на товари українського походження, що експортуються до держав Європейської асоціації вільної торгівлі (ЄАВТ), до складу якої входять Швейцарія, Норвегія, Ісландія, Ліхтенштейн.

Сертифікат видається безоплатно на одну партію товарів, що експортуються, уповноваженою на це посадовою особою митниці Міндоходів під час здійснення/гарантування або після експорту товару у випадках, встановлених Угодою про вільну торгівлю між Україною та державами ЄАВТ.

Для видачі сертифіката експортер або його уповноважена особа повинен пред'явити митниці Міндоходів такі документи:

- заяву, що містить декларацію експортера для видачі сертифіката, за формою, визначеною додатком 3А до Угоди;

- заповнений відповідно до вимог Угоди бланк сертифіката (оригінал сертифіката, дві паперові копії сертифіката);

- документи, що підтверджують походження товарів з України вказаних у сертифікаті при першій поставці таких товарів до держав ЄАВТ.

Сертифікат видається протягом 3-х робочих днів з дня, наступного після реєстрації заяви у митниці Міндоходів.

Термін дії сертифіката - 4 місяці з дати його видачі (Лист від 20.05.2014 р. №11597/7/99-99-24-02-08-17).

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»