• Посилання скопійовано

Митне оформлення товарів передбачають спростити

Держпідприємництво підтримало відповідні зміни - таким чином буде скорочено час проходження товарів через митницю

Митне оформлення товарів передбачають спростити

Порядок митного оформлення товарів, що ввозяться на митну територію України та підлягають обов’язковій сертифікації в Україні, зазнає змін. Передбачається спрощення порядку митного оформлення товарів, оскільки дані про товар (назва, тип, вид, марка та виробник), що включені Єдиного реєстру сертифікованої в Україні продукції, будуть наявні в Єдиній автоматизованій інформаційній системі органів фіскальної служби України.

Відповіді зміни передбачені в проекті постанови КМУ «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 14 травня 2008 р. № 446», розробником якого є Мінфін.

Державна служба України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва підтримала запропоновані в проекті зміни.

В разі прийняття проекту постанови Мінекономрозвитку доручено розміщувати інформацію з Єдиного реєстру сертифікованої в Україні продукції на власному веб-сайті для відкритого доступу, а також зобов'язано передавати в електронному вигляді до Державної фіскальної служби на постійній безоплатній основі інформацію з цього реєстру.

Окрім того, суб’єкти господарювання не зобов’язані будуть подавати митниці рішення органу із сертифікації.

Джерело: Державна регуляторна служба України

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»