• Посилання скопійовано

Податківці нагадують, що є підставою для митного оформлення товарів

Сертифікати вiдповiдностi або свідоцтва про визнання вiдповiдностi, видані органами iз сертифiкацiї, які знаходяться на території ВЕЗ «Крим», не можуть бути підставою для митного оформлення

Податківці нагадують, що є підставою для митного оформлення товарів

ДФСУ у листі від 29.12.2014 р. № 17137/7/99-99-24-02-02-17 наголосила, що у разі переміщення товарів через адміністративний кордон ВЕЗ "Крим",  митні органи повинні забезпечити належний контроль за вiдповiднiстю відомостей, що містяться у документах, поданих до митного оформлення, зокрема, про адресу (місцезнаходження) суб'єктів господарської діяльності, які знаходяться на тимчасово окупованій території України, та за відповідністю маркування зазначених товарів, відповідно до законодавства.

Недотримання зазначених вимог законодавства України є підставою для відмови у митному оформленні у порядку, встановленому Митним кодексом України.

У разі відсутності сертифіката про походження товару з України (У-1), що видається торгово-промисловими палатами на іншій території України та інших документів про походження товару, визначених статтею 43 МКУ, оподаткування товарів невідомого походження здійснюється на загальних підставах (застосовуються повні ставки ввізного мита Митного тарифу України), ПДВ та акцизний податок сплачуються у порядку, встановленому законодавством України.

Також податківці звертають увагу, що відповідно до роз'яснень Мінекономрозвитку (лист від 17.11.2014 № 4121-11/40019-03), положення яких було доведено до митниць листом ДФС від 09.12.2014 № 14385/7/99-99-24-03-01-17, сертифікати відповідності або свідоцтва про визнання відповідності, видані органами із сертифікації, які знаходяться на території ВЕЗ "Крим", не можуть бути підставою для митного оформлення.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»