• Посилання скопійовано

Відображаємо у декларації з ПДВ повернений нерезидентом товар

Фахівці податкової консультують з приводу повернення раніше вивезеного(експортованого) товару

Відображаємо у декларації з ПДВ повернений нерезидентом товар

ДФС у Тернопільській області нагадує, що відповідно до п. 185.1 ст. 185 ПКУ операції платників податку з ввезення товарів на митну територію України є об’єктом оподаткування.

Згідно з п. 3 частини другої ст. 78 Митного кодексу України (далі – МКУ) передбачено, що у митний режим реімпорту можуть бути поміщені товари, які були поміщені у митний режим експорту (остаточного вивезення) і повертаються особі, яка їх експортувала, у зв’язку з невиконанням (неналежним виконанням) умов зовнішньоекономічного договору, згідно з яким ці товари поміщувалися у режим експорту, або з інших обставин, що перешкоджають виконанню цього договору, якщо ці товари:

а) повертаються на митну територію України у строк, що не перевищує шести місяців з дати вивезення їх за межі цієї території у митному режимі експорту;

б) перебувають у такому самому стані, в якому вони оформлені у митний режим експорту, крім природних змін їх якісних та/або кількісних характеристик за нормальних умов транспортування, зберігання та використання (експлуатації), внаслідок якого були виявлені недоліки, що спричинили реімпорт товарів.

Відповідно до п. 206.3 ст. 206 ПКУ операції із ввезення товарів у митному режимі реімпорту звільняються від оподаткування, крім операцій із ввезення відповідно до п. 3 частини другої ст. 78 МКУ, що оподатковуються податком за ставкою, визначеною п. п. 194.1.1 п. 194.1 ст. 194 ПКУ.

Пунктом 198.1 ст. 198 ПКУ визначено, що до податкового кредиту відносяться суми податку, сплачені/нараховані у разі здійснення операцій з придбання або виготовлення товарів (у тому числі в разі їх ввезення на митну територію України) та послуг.

Відповідно до Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість, у рядку 12.1 розділу ІІ «Податковий кредит» податкової декларації з податку на додану вартість відображаються обсяги придбання імпортованих товарів та сума податкового кредиту, відображена у зв’язку з імпортом товарів, по яких ПДВ сплачувався при їх митному оформленні за основною ставкою, ставкою 7 %.

Отже, операції з повернення нерезидентом товарів, які були експортовані платником податків за нульовою ставкою, відображаються у рядку 12.1 розділу ІІ «Податковий кредит» податкової декларації з податку на додану вартість.

Джерело: ДФC у Тернопільській області

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»