• Посилання скопійовано

Пеня за порушення строків розрахунків у ЗЕД нараховується до дати ухвали про відкриття провадження судом

Судовим рішенням встановлено вину нерезидента у порушенні зобов’язання за ЗЕД-договором. Чи застосовуються адміністративно-господарські санкції до резидента, якщо таких порушень саме з його боку немає?

Пеня за порушення строків розрахунків у ЗЕД нараховується до дати ухвали про відкриття провадження судом

ДФС у Київській області у листі від 02.06.2016 р. №1233/10/10-36-14-00, серед іншого, роз'яснила, що прийняття позовної заяви до розгляду засвідчує саме ухвала про відкриття провадження.

Відповідно до ст. 4 Закону №185/94-ВР у разі прийняття судом рішення про задоволення позову пеня за порушення строків, передбачених статтями 1 і 2 цього Закону або встановлених Нацбанком відповідно до цих статей, не сплачується з дати прийняття позову до розгляду судом.

Оскільки прийняття позовної заяви до розгляду засвідчує саме ухвала про відкриття провадження, пеня нараховується до дати ухвали про відкриття провадження судом.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»