• Посилання скопійовано

Прем'єр-міністр виступає за підвищення майнової відповідальності за контрабанду

Володимир Гройсман доручив Міністерству фінансів України розробити пропозиції щодо підвищення майнової відповідальності за контрабанду

Прем'єр-міністр виступає за підвищення майнової відповідальності за контрабанду

"Я доручаю сьогодні Міністерству фінансів напрацювати пропозиції щодо підвищення майнової відповідальності за контрабанду", - заявив Голова Уряду під час зустрічі з представниками бізнесу щодо розгляду системних проблем стосовно порушення прав суб’єктів господарювання у вівторок.

Володимир Гройсман підкреслив, що заниження митної вартості - одна з головних корупційних схем, що завдає збитків українській економіці, бюджету, порушує принципи конкурентності вітчизняної продукції.

У цьому контексті Голова Уряду наголосив на значущості питань митної вартості та об'єктивної оцінки товарів. "Маємо розмитнювати так, як це було придбано", - зауважив він.

Відкриваючи зустріч, Володимир Гройсман зазначив, що іноді заниження митної вартості на українській митниці та контрабанда відбуваються при безпосередньому "кришуванні" багатьох силових структур.

У цьому контексті він повідомив про вжиті Урядом заходи щодо реформування української митниці.

Так, під час переговорів із Головами Урядів Польщі, Угорщини та Словаччини у м. Криниця-Здруй було домовлено про об'єднання баз даних щодо перевезення товарів через митні кордони, повідомив Прем`єр-міністр.

Також 19 вересня очікується звіт місії США з оцінки потреб щодо реформи митної служби.

Раніше Прем`єр-міністр також поінформував про створені нові інструменти на українській митниці, зокрема упровадження системи "Єдине вікно" 11 серпня та фото- та відеофіксації митних перевірок.

У серпні надходження від митниці порівняно з Планом надходжень зросли більше ніж на 2 млрд, повідомив він.

"Але я хочу сказати, що це є не недостатньо. Система десятиріччями була вражена, корумпована. І сьогодні говорити те, що ми навели порядок на митниці, неможливо", - зауважив Володимир Гройсман.

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»