• Посилання скопійовано

Походження транспортних засобів, що ввозяться в Україну: як визначають?

ДФСУ розповіла про особливості визначення походження транспортних засобів, що ввозяться громадянами на митну територію України

Походження транспортних засобів, що ввозяться в Україну: як визначають?

ДФСУ у листі від 20.09.2016 р. №31001/7/99-99-19-03-17 зауважила, що транспортні засоби, які ввозяться на митну територію України громадянами, підпадають під дію Угоди про асоціацію між Україною та ЄС за умови документального підтвердження їх походження з країн ЄС відповідно до вимог статті 16 Протоколу 1 до Угоди. Тобто за умови подання одного з таких документів:

(а) сертифікат з перевезення товару EUR.1, зразок якого наведений у Додатку III до цього Протоколу; або

(б) у випадках, вказаних у статті 22(1) цього Протоколу, - декларація, що надалі іменуватиметься "декларацією інвойс", надана експортером до інвойса, повідомлення про доставку чи будь-якого іншого комерційного документа, який описує розглядувані товари достатньо детально для того, щоб їх можна було ідентифікувати; текст декларації інвойс наведений у Додатку IV до цього Протоколу.

Декларація інвойс може бути складена:

  • затвердженим експортером у розумінні статті 23 цього Протоколу, або
  • експортером будь-якої партії товару, що складається з одного чи декількох місць товарів, що походять з певної країни, сукупна вартість яких не перевищує 6000 євро.

Угода не містить обмежень щодо торгівлі товарами, в тому числі транспортними засобами, яка здійснюється громадянами.

Окрім того, податківці зазначили, що застосування до транспортних засобів, які ввозяться на митну територію України громадянами, ставок акцизного податку, встановлених пунктом 15 підрозділу 5 розділу XX ПКУ, здійснюється на підставі відомостей про походження транспортних засобів, що містяться в ідентифікаційному номері - VIN-код (Vehicle Identifіcation Number), інформація про який зазначається у технічному паспорті на транспортний засіб та декларується у графі 31 митної декларації.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: ДФСУ

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»