• Посилання скопійовано

Коли операція з постачання комп’ютерної програми на умовах ЗЕД-договору звільняється від ПДВ

ДФС роз'яснила порядок обкладення ПДВ операцій з надання права на використання комп’ютерної програми на умовах зовнішньоекономічного договору

 Коли операція з постачання комп’ютерної програми на умовах ЗЕД-договору звільняється від ПДВ

ДФСУ у листі від 12.09.2016 р. № 19604/6/99-99-15-03-02-15 роз'яснила: якщо згідно з зовнішньоекономічним договором умови використання комп'ютерної програми обмежені функціональним призначенням такої програми та її відтворення обмежене кількістю копій, необхідних для такого використання (використання "кінцевим споживачем"), то отримання платежу як винагороди за надання права на використання такої комп'ютерної програми, не буде вважатися роялті.

Такий платіж буде оплатою вартості поставленої комп'ютерної програми (його копій), операція з постачання якої звільняється від оподаткування ПДВ відповідно до пункту 26-1 підрозділу 2 розділу XX ПКУ.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»