• Посилання скопійовано

ДФСУ про застосування тимчасових митних декларацій

Податківці розповіли, за яких умов подаються тимчасові митні декларації та як визначаються ставки митних платежів за такими деклараціями

ДФСУ про застосування тимчасових митних декларацій

ДФСУ у листі від 26.09.2016 р. №31558/7/99-99-18-02-03-17 нагадує, що декларант або уповноважена ним особа, яка не володіє точними відомостями про характеристики товарів, необхідні для заповнення митної декларації у звичайному порядку, може подати органу доходів і зборів тимчасову митну декларацію на такі товари.

 

Умови подання тимчасових митних декларацій 

Тимчасова митна декларація повинна містити дані, достатні для поміщення їх у заявлений митний режим. Крім того, вона подається під зобов'язання про подання додаткової декларації у строк не більше 45 днів з дати оформлення тимчасової митної декларації.

 

Як визначаються ставки митних платежів за такими деклараціями

Якщо декларант не володіє точними відомостями, необхідними для визначення ставок митних платежів, для нарахування сум митних платежів за тимчасовою митною декларацією застосовується найбільша ставка митних платежів з тих, під яку може підпадати товар.

Новини на тему:

Порядок формування податкового кредиту на підставі тимчасових митних декларацій;

ДФС про порядок митного оформлення товарів з використанням електронної декларації;

Електронні митні декларації не потрібно завіряти "мокрими" печатками митного органу.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»