• Посилання скопійовано

ДФСУ про підтвердження статусу товару, ввезеного на митну територію України

Податківці розглянули питання щодо документів, які підтверджують статус товару, ввезеного на митну територію України, з метою правильності заповнення податкових накладних, і відповідальності контрагентів за відмову у наданні платнику податку документів, що підтверджують такий статус

ДФСУ про підтвердження статусу товару, ввезеного на митну територію України

ДФСУ у індивідуальній податковій консультації від 07.06.2017 р. №528/6/99-99-15-03-02-15/ІПК зазначила, що відповідно до п. 2 п. 16 Порядку №1307 код згідно з УКТ ЗЕД зазначається на рівні позиції, підпозиції, категорії, підкатегорії відповідно до Закону №584. При цьому у разі постачання товару, ввезеного на митну територію України, у графі 3.2 проставляється позначка "X". Графа 3.2 заповнюється на всіх етапах постачання товару.

Згідно з п. 187.8  ПКУ датою виникнення податкових зобов'язань з ПДВ у разі ввезення товарів на митну територію України є дата подання митної декларації для митного оформлення.

Відповідно до п. 2 Положення №450 товари декларуються шляхом подання митному органу:

  • митної декларації на бланку єдиного адміністративного документа;
  • або митної декларації М-16;
  • або письмової заяви за формою згідно з додатком 1;
  • або митної декларації для письмового декларування товарів, що переміщуються через митний кордон України громадянами для особистих, сімейних та інших потреб, не пов'язаних з провадженням підприємницької діяльності;
  • або іншого документа, що відповідно до законодавства може використовуватись замість митної декларації.

Щодо відповідальності контрагентів за відмову у наданні платнику податку документів, що підтверджують статус товару, ввезеного на митну територію України, фіксали зазначають, що порушене питання не належить до компетенції ДФС. Адже нормами ПКУ не регулюються взаємовідносини між суб’єктами господарювання.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»