• Посилання скопійовано

Замість штрафів у сфері ЗЕД - спеціальні санкції: законопроект

Мінекономрозвитку оприлюднило проект змін до Закону “Про зовнішньоекономічну діяльність”

Замість штрафів у сфері ЗЕД - спеціальні санкції: законопроект

13 липня 2017 року Мінекономрозвитку оприлюднило проект Закону “Про внесення змін до Закону України “Про зовнішньоекономічну діяльність” (завантажити).

Метою прийняття цього проекту є лібералізація законодавства у сфері зовнішньоекономічної діяльності. Зокрема, пропонується:

  • скасувати деяі види санкцій, що накладаються за порушення законодавства у сфері зовнішньоекономічної діяльності,
  • натомість ввести спеціальну санкцію у вигляді індивідуального режиму ліцензування зовнішньоекономічної діяльності. Зазначена санкція може бути застосована до суб’єктів ЗЕД або іноземних суб’єктів господарської діяльності протягом року з дня виявлення порушення законодавства. 
  • перед застосуванням санкції направляти офіційні попередження строком на 45 календарних днів суб’єктам господарювання з пропозицією надати матеріали, які б дали підстави її не застосовувати,
  • передбачити зобов’язання ініціаторів застосування спеціальної санкції подавати подання на її скасування одразу після отримання інформації про усунення правопорушень,
  • зменшення строків розгляду клопотань про скасування (тимчасове зупинення) спеціальної санкції. Термін розгляду цих клопотань не повинен перевищувати 15 робочих днів. 

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»