• Посилання скопійовано

Якщо декларація інвойс не в євро: який курс валюти застосовувати?

ДФСУ про порядок застосування декларації інвойс, в якій вартість партії товарів зазначена у валюті, відмінній від євро або національних валют країн-членів Європейського Союзу

Якщо декларація інвойс не в євро: який курс валюти застосовувати?

ДФС у листі від 28.07.2017 р. №19973/7/99-99-19-04-01-17 зазначила, що у випадку подання декларації інвойс, в якій сукупна вартість партії товарів зазначена у валюті, відмінній від євро або національних валют країн - членів ЄС, для розрахунку сум, виражених у євро, використовується офіційний курс національної валюти України до іноземної валюти, встановлений НБУ, що діє на день подання органу доходів і зборів митної декларації для митного оформлення із застосуванням до товарів походженням з країн ЄС тарифної преференції зі сплати ввізного мита, встановленої Угодою.

При цьому з урахуванням пункту 3 статті 31 Протоколу 1 «Щодо визначення концепції «походження товарів» і методів адміністративного співробітництва» до Угоди до уваги береться офіційний курс національної валюти України до євро станом на перший робочий день жовтня 2016 року.

Інформація про суми в національній валюті України, еквівалентні сумам в євро, які застосовуються у 2017 році, у табличному вигляді додається.

 

Ліміти вартості, виражені в національній валюті України, які застосовуються у 2017 році

Країна

Національна валюта

Декларація інвойс 
(6000 євро)

Особистий багаж подорожуючих 
(1200 євро)

Малі пакунки 
(500 євро)

Україна

Гривня

173688,996 грн

34737,79 грн

14474,083 грн

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»