• Посилання скопійовано

Мінекономрозвитку про зняття з валютного контролю експортної операції

У Міністерстві вважають за можливе знімати експортну операцію з валютного контролю та не застосовувати штрафні санкції у разі своєчасного зарахування виручки на поточний рахунок експортера в іноземній валюті

Мінекономрозвитку про зняття з валютного контролю експортної операції

Мінекономрозвитку у листі від 27.06.2017 р. № 4102-13/21541-07 зазначило, що у разі проведення обов'язкового продажу надходжень в іноземній валюті підставою для зняття з контролю експортної операції у разі своєчасного надходження виручки в іноземній та підставою для припинення нарахування пені у разі порушення законодавчо встановлених строків розрахунків є зарахування виручки на поточний рахунок експортера.

Разом з цим, оскільки обов'язковий продаж надходжень в іноземній валюті покладається на уповноважені банки і зарахування банком гривневого еквівалента на поточний рахунок експортера, на відміну від тієї частини виручки, що не підлягає обов'язковому продажу, може відбутись з порушенням законодавчо встановленого строку розрахунків, у Мінекономрозвитку вважають за можливе знімати експортну операцію з валютного контролю та не застосовувати штрафні санкції, передбачені ст. 4 Закону №185/94-ВР, у разі своєчасного зарахування виручки на поточний рахунок експортера в іноземній валюті.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»