• Посилання скопійовано

Уряд пропонує спростити проведення контрольних процедур на кордоні

15 листопада на засіданні Уряду було схвалено рішення про внесення змін до Митного кодексу та до деяких інших законів України, які зменшують кількість контролюючих органів на кордоні та спрощують процедури проведення контролю

Уряд пропонує спростити проведення контрольних процедур на кордоні

Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів України.

 

В чому суть?

З метою оптимізації діяльності органів i служб, що здійснюють контрольні функції в пунктах пропуску через державний кордон України, Мінфін розробив законопроекти щодо реформування системи екологічного та радіологічного контролю у пунктах пропуску.

Законопроекти передбачають передачу функцій екологічного і радіологічного контролю у пунктах пропуску через державний кордон органам Державної фіскальної служби та Державної прикордонної служби (функції екологічного контролю – ДФС, функції радіологічного контролю – Держприкордонслужбі).

 

Що це дає?

Прийняття законопроектів є важливим кроком в усуненні існуючих на законодавчому рівні бар’єрів для реалізації системи «єдине вікно» і створює умови для впровадження європейських стандартів процедур проведення державних видів контролю під час здійснення зовнішньоекономічних операцій.

Крім того, буде зменшено час на проведення контрольних процедур на кордоні та спрощено їх проведення без послаблення безпекової складової.

У підсумку це матиме позитивний вплив на прискорення міжнародної торгівлі.

****

Читайте також: В Україні введуть нову міжнародну класифікацію товарів для сплати митного тарифу 

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»