• Посилання скопійовано

Справляння плати за виконання митних формальностей - за новим порядком

Мінфін затвердив Порядок справляння плати за виконання митних формальностей органами доходів і зборів поза місцем розташування цих органів або поза робочим часом, установленим для них

Справляння плати за виконання митних формальностей - за новим порядком

Порядок справляння плати за виконання митних формальностей органами доходів і зборів поза місцем розташування цих органів або поза робочим часом, установленим для них, заверджений наказом Мінфіну від 23.10.2017 р. № 862 (зареєстрований в Мін'юсті 14.11.2017 р.).

Цей Порядок регулює питання прийняття органами доходів і зборів рішень на підставі письмового звернення декларанта або уповноваженої ним особи (далі - особа) про виконання митних формальностей органами доходів і зборів поза місцем розташування цих органів або поза робочим часом, установленим для них, а також нарахування та внесення плати за виконання митних формальностей органами доходів і зборів поза місцем розташування цих органів або поза робочим часом, установленим для них.

 Плата справляється:

1) за митною декларацією на бланку єдиного адміністративного документа, що подається на паперовому носії, або за електронною митною декларацією, засвідченою електронним цифровим підписом;

2) за уніфікованою митною квитанцією - у разі виконання митних формальностей, які не передбачають подання митної декларації.

Платником плати є особа, на звернення якої було прийняте рішення про виконання митних формальностей поза місцем розташування органів доходів і зборів або поза робочим часом, установленим для них.

Сплата коштів здійснюється платниками до/або під час виконання митних формальностей органами доходів і зборів.

Рішення про виконання митних формальностей поза місцем розташування органів доходів і зборів у робочий час приймається посадовою особою цих органів, уповноваженою на це наказом керівника митниці ДФС, на підставі звернення особи шляхом проставляння на зверненні резолюції.

Рішення про виконання митних формальностей поза робочим часом, установленим для органів доходів і зборів, приймається керівником митниці ДФС шляхом видання наказу на підставі звернення особи.

Звернення про виконання митних формальностей органами доходів і зборів поза місцем розташування цих органів або поза робочим часом, установленим для них, подається в паперовому або електронному вигляді за формою згідно з додатком до цього Порядку. Звернення, яке подане в електронному вигляді, підлягає роздрукуванню на паперовому носії.

Наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування. На сьогодні не опублікований.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Міністерство фінансів України

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»