• Посилання скопійовано

Рада може скасувати обмеження безмитного ввезення товарів

Верховна Рада може передбачити скасування обмежень безмитного ввезення товарів через кордон разом з поправками до Митного кодексу, - заявила глава комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна

Рада може скасувати обмеження безмитного ввезення товарів

"Ми повинні реагувати на те, що відбувалося в ці дні на деяких пунктах пропуску на Львівській митниці щодо прийнятих нами змін до Податкового кодексу. Тому при розгляді поправок до Митного кодексу, в разі необхідності, після узгодження з урядом, ми могли б ці зміни підкоригувати ", - сказала Южаніна.

Як повідомлялося, з 1 січня 2018 року правила безмитного ввезення товарів в ручному або супроводжуваному багажі сумою до EUR500 (в аеропортах - до EUR1000) і вагою до 50 кг зберігаються тільки для тих, хто в'їжджає в Україну не частіше разу на 72 години і був відсутній в Україна більше 24 годин.

З початку року активісти перекривали у Львівській області дороги біля пунктів пропуску на кордоні з Польщею, висловлюючи таким чином невдоволення змінами в митному законодавстві щодо норм і правил переміщення товарів через держкордон.

"Якщо там дійсно є проблема з нормою про перетин кордону не частіше разу на 24 години. Якщо ця норма зайва, то ми можемо її врахувати при прийнятті змін до Митного кодексу", - зазначила Южаніна.

За її словами, багато норм, які передбачені прийнятими в кінці 2017 року поправками до Податкового кодексу, не запрацюють без відповідних правок до Митного кодексу.

Джерело: Сайт Ніни Южаніної

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»