• Посилання скопійовано

ДФС та Держприкордонслужба розробили механізми інформування про громадян, які перетинають митний кордон

Вирішено здійснювати обмін такою інформацією поетапно

ДФС та Держприкордонслужба розробили механізми інформування про громадян, які перетинають митний кордон

ДФСУ повідомила, що станом на 15.01.2018 р. митницями ДФС було проадміністровано митних платежів за операціями з ввезення фізичними особами товарів на митну територію України на суму 4,2 млн гривень (за аналогічний період 2017 року – 3,3 млн гривень).

За цей період було лише 2 випадки коли громадяни, які були відсутні в Україні менше ніж 24 години або в’їжджали в Україну частіше одного разу протягом 72 годин, перетнули митний кордон України з товарами.

Для забезпечення виконання нових норм Податкового кодексу, які набули чинності з 1 січня 2018 року, митниці мають бути забезпечені оперативною інформацією про перетин державного кордону громадянами в усіх пунктах пропуску через державний кордон.

Обов’язок з надання інформації посадовими особами органів охорони державного кордону про громадян, які в’їжджають в Україну частіше одного разу протягом однієї доби, встановлено статтею 374 Митного кодексу України.

Водночас нормативне врегулювання переміщення товарів фізичними особами, які були відсутні в Україні менше ніж 24 години або які в’їжджають в Україну частіше одного разу протягом 72 годин, Митним кодексом України не передбачено.

Для законодавчого врегулювання виконання норм Податкового кодексу України необхідно найближчим часом внести відповідні зміни до Митного кодексу України. Наразі ДФС проведено нараду з Державною прикордонною службою України, де були розроблені механізми для оперативного вирішення ситуації.

Так, було вирішено здійснювати обмін такою інформацією поетапно.

Перший етап – перехідний період (до запровадження обміну інформацією в он-лайн режимі) запроваджується на місцевому рівні взаємодії, тобто здійснення відміток про інформацію в контрольних талонах.

Другий етап – інформування щодо громадян, які перетинають митний кордон України в он-лайн режимі.

Крім того, вирішено ДФС та ДПСУ доопрацювати власні програмні комплекси для забезпечення обміну інформацією в режимі он-лайн строком до 15 лютого 2018 року.

***

Читайте також: Обмеження на посилки з-за кордону відклали на рік 

Джерело: ДФСУ

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»