• Посилання скопійовано

Уряд підтримує зміни до Закону про Експортно-кредитне агентство

14 березня Уряд ухвалив ініційований Мінекономрозвитку проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення ефективного функціонування Експортно-кредитного агентства»

Уряд підтримує зміни до Закону про Експортно-кредитне агентство

Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

Документом передбачено створення умов для захисту українських експортерів від ризиків неплатежів та фінансових втрат, підвищення конкурентоспроможності українських виробників на світових ринках.

“Ці зміни поліпшать можливості для наших експортерів та, зокрема, розширять перелік українських товарів з високою доданою вартістю, яка отримає додатковий захист від фінансових ризиків. Це підтримка зміни експорту з сировинного типу до експорту високотехнологічної продукції. Ці та інші можливості ЕКА є важливим інструментом підвищення конкурентоспроможності української продукції на зовнішніх ринках”, - наголосив Степан Кубів, Перший віце-прем’єр-міністр - Міністр економічного розвитку і торгівлі України.

За словами  заступника Міністра економічного розвитку і торгівлі - Торгового представника України Наталії Микольської, після аналізу чинного Закону та в процесі підготовки установчих документів та правил діяльності, спільно з експертами було виявлено ряд норм у Законі, які потребують вдосконалення.

“Тому ми розробили проект законодавчих змін. Вони є життєво необхідними для запуску роботи ЕКА. При цьому, ми працюємо так, щоб цей процес жодним чином не зупиняв нашої роботи щодо його запуску. ЕКА має працювати в інтересах усіх українських експортерів, бо експорт - це двигун економіки”, - повідомила вона, зазначивши, що ЕКА має бути установою з прозорими процесами і корпоративним управлінням, діяльність якої відповідає найкращим міжнародним практикам.

Торговий представник також зазначила, що законопроект було обговорено на засіданні Урядового комітету, а також Мінекономрозвитку має намір напрацювати з цього питання спільну узгоджену позицію з народними депутатами, з якими є постійний діалог з даного питання.

Законопроектом передбачено:

  • розширення сфер підтримки експорту,
  • узгодження принципів корпоративного управління із чинним законодавством,
  • приведення термінів у відповідності з Директивою ЄС 98/29,
  • відмову від кредитів з держбюджету як неефективного інструменту.

Крім того, в документі уточнено низку норм Закону з метою усунення різночитання, уточнено строки створення ЕКА, передбачено приєднання до рамкової домовленості та робочої групи ОЕСР у відповідності з міжнародною практикою.

Більше про Зміни до Закону у презентації за посиланням>>

Нагадаємо, що 7 лютого Кабмін за ініціативи Мінекономрозвитку прийняв рішення про створення Експортно-кредитного агентства та затвердив його установчі документи. Про це тут>> 

Джерело: Прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»