• Посилання скопійовано

Затверджено форму акта про невідповідність товарів під час митного оформлення

Мінфін затвердив форму акта про невідповідність товарів відомостям, зазначеним у документах, необхідних для здійснення їх митного контролю, про пошкодження товарів, їх упаковки чи маркування або про їх втрату

Затверджено форму акта про невідповідність товарів під час митного оформлення

Мінфін наказом від 15.03.2018 р. № 364 затвердив форму акта про невідповідність товарів відомостям, зазначеним у документах, необхідних для здійснення їх митного контролю, про пошкодження товарів, їх упаковки чи маркування або про їх втрату.

Підприємства, які переміщують товари через митний кордон України, повинні складати цей акт у присутності посадової особи митниці ДФС, у зоні діяльності якої виявлено:

  • невiдповiднiсть товарiв вiдомостям, зазначеним у документах, необхідних для здійснення їх митного контролю;
  • пошкодження товарів, їх упаковки чи маркування;
  • повну або часткову втрату товарів.

Акт може складатися у 4 примірниках (за потреби - у більшій кількості примірників):

  • перший примірник призначений для підприємства, що переміщує товари через митний кордон України,
  • другий - для митниці ДФС за мiсцем його складання,
  • третiй - для митниці ДФС призначення (якщо акт складається в зоні діяльності митниці призначення, третій примірник не складається),
  • четвертий - для власника товару,
  • додаткові примірники - декларанту, відправнику, отримувачу тощо.

Митниці ДФС, яким товари будуть декларуватися відповідно до обраного декларантом (уповноваженою ним особою) митного режиму, в обов'язковому порядку мають приймати акти, подані підприємствами, що переміщують товари, незалежно від місця їх складення та враховувати зазначену в них інформацію при визначенні додаткових форм та обсягу митного контролю з метою недопущення митних правопорушень.

 Цей наказ набрав чинності 27 квітня 2018 року.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Міністерство фінансів України

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»