• Посилання скопійовано

З 21 червня поліція залучається до боротьби з контрабандою на митниці: нове рішення від Уряду

На сьогоднішньому засіданні Уряду було оголошено про напрацьований план дій проти проявів контрабанди. Тож експортерам та імпортерам варто підготуватися до більш ретельних перевірок під час митного оформлення, які почнуться просто завтра

З 21 червня поліція залучається до боротьби з контрабандою на митниці: нове рішення від Уряду

Сьогодні, 20 червня 2018 р., на засіданні КМУ було анонсовано проведення завтра, 21 червня, всеукраїнської селекторної наради з питань ситуації на кордоні і припинення контрабандних схем.

Окрім цього, на сайті РБК-Україна з’явився текст постанови КМУ від 20.06.2018 р. №479 про старт експериментального проекту щодо створення умов унеможливлення ухилення від сплати митних платежів. Строки проведення такого експериментального проекту передбачається у терміни з 21 червня 2018 року до 31 грудня 2018 року.

Такий проект передбачає залучення Міністерства Внутрішніх справ з метою виявлення фактів порушення митних правил.

Зокрема:

1) поліцейські мають право цілодобово перебувати в зонах митного контролю в пунктах пропуску через державний кордон та в інших місцях митної території України, у яких органи ДФС здійснюють митні формальності;

2) поліцейські та службові особи Міністерства внутрішніх справ мають право доступу до автоматизованої системи митного оформлення «Інспектор - 2006».

Також Постановою МВС, Мінфін та ДФС зобов’язуються щомісяця подавати, починаючи з 1 вересня 2018 року, звіти про результати реалізації такого експериментального проекту та надавати пропозиції щодо внесення змін до законодавчих та інших нормативно-правових актів за його результатами.

Зазначено, що постанова набирає чинності з дня її опублікування, тож, щоб експеримент розпочався саме 21 червня, чекаємо офіційного опублікування постанови протягом найближчої доби.

Прем’єр-міністр, Володимир Гройсман, нагадав, що минулого року до бюджету з митниці додатково залучили понад 70 млрд грн – через детінізацію кордону. Але з’явилися інші схеми. «І сьогодні їх потрібно так само припиняти і жорстко карати», - сказав Голова Уряду.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»